BEZ KOMPLEKSA! Znakovi da volite svoje tijelo

by | 30 studenoga, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

S godinama raste naše samopouzdanje, baš kao i svijest o tome da je naše tijelo posebno takvo kakvo jest i da prema njemu ne treba biti previše kritičan. Donosimo vam listu znakova koji pokazuju da volite svoje tijelo i uopće se ne zamarate pokojim dodatnim kilogramom ili šlaufićima.

Ne zamarate se brojkom koju pokazuje vaga. Znate da jedete zdravo, osjećate se sjajno i samo vam je to važno.

Ne skrivate tijelo. Nekoć ste vezali košulju oko struka kako biste sakrili guzu i trbuh, a sada ponosno pokazujete tijelo jer ste ponosni na obline.

Udovoljavate svojim potrebama. Tijelu dajete ono što mu je potrebno, a ponekad su to dvije-tri kriške torte uz nekoliko kuglica sladoleda.

Ne obazirete se na negativne komentare na vaš izgled. Ako netko ima problem s vašim tijelom, onda je to njihov problem, a vi se time ne zamarate i ignorirate nedobronamjerne “kritike”.

Ne zamarate se veličinama odjeće. Birate ono što vam najbolje stoji, a konfekcijsku veličinu ignorirate jer znate da one nisu pouzdane.

Volite vježbati, ali ne radite to da biste promijenili tijelo. Vježbate jer se zbog toga dobro osjećate i jer to doprinosi vašem zdravlju.

Ne slušate savjete o tome koja odjeća odgovara vašem tipu figure. Tko kaže da ne možete nositi vodoravne pruge jer one proširuju?

Ne uspoređujete se s drugim ženama. Sve su žene različite i svaka posebna na svoj način i zato ne uspoređujete svoje s tijelima drugih žena.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR