Beyonce, Sam Smith i Pharell ovjenčali se s po tri Grammyja

by | 9 veljače, 2015

Grammyijima su se očekivano okitili Beyonce i Pharell, a najvećim glazbenim iznenađenjem proglašen je mladi britanski glazbenik Sam Smith. Iako su među nominiranima slovili kao favoriti, Sia, Coldplay, Ariana Grande i Katy Perry nisu osvojili niti jednu nagradu

57th Annual GRAMMY Awards - Arrivals

Najveće iznenađenje ovogodišnje 57. po redu dodjele Grammyja bio je mladi Britanac Sam Smith koji je osvojio nagradu za najboljeg novog glazbenika te za album i pjesmu godine “Stay With Me”. U losanđeleskom Staples Centru slavili su Beyonce, Sam Smith i Pharrell Williams s po šest nominacija i s po tri osvojena Grammyja.

57th Annual GRAMMY Awards - Arrivals
Grammyje za najbolji suvremeni album, za najbolji spot (‘Happy’) te za najbolju solo izvedbu u pop kategoriji osvojio je Pharell, a Beyonce je osvojila Grammyje za najbolju R&B izvedbu, najbolju R&B pjesmu, i to za pjesmu “Drunk in Love”, te za najbolji surround sound album.

Rock album godine je Beckov “Morning Phase”, a najboljom rock pjesmom proglašena je “Ain’t It Fun” grupe Paramore. Grammy najbolji country album ima Miranda Lambert. Kendrick Lamar dobio je Grammyja za najbolju hip hop pjesmu i najbolju hip hop izvedbu dok je Eminem osvojio nagradu za najbolji rap album i s Rihannom osvojio Grammy za najbolju suradnju na pjesmi ‘Monster’. Pjesma “I” izabrana je za najbolju rap pjesmu, a njezin izvođač Kendrick Lamar dobio je Gramyja za najbolju izvedbu rap pjesme.

57th Annual GRAMMY Awards - Arrivals
Grammyja u kategoriji za najbolji pop duet/grupu dobili su A Great Big World i Christina Aguilera za “Say Something”, a za najbolji tradicionalni pop vokalni album Tony Bennett i Lady Gaga.
Za producenta godine proglašen je Max Martin (producirao je za Arianu Grande “Bang Bang” i “Dark Horse” za Katy Perry…).
Najbolji soundtrack za film osvojio je skladatelj Alexandre Desplat za “The Grand Budapest Hotel”, a najboljom pjesmom proglašena je “Let it go” iz filma “Frozen”.
Jedan je Grammy osvojila i pokojna Joan Rivers, u kategoriji za najbolji narativni album poezije, audio knjige ili pripovijetki. Neprežaljenoj komičarki ovo bi bio prvi osvojeni Grammy.

Izvor: Life Content

Foto: Sipa