Beyoncé emotivnim pismom o 40. rođendanu kritizira ageizam

Emotivno pismo pjevačice o 40. godini života nadahnjuje i tjera nas na razmišljanje

by | 26 rujna, 2021
beyonce

“Tko god je pokušao uvjetovati ženama da osjećaju kako bismo trebali biti stari ili nesretni kad napunimo 40, sj…. je”, piše Beyoncé u zapanjujućem rukom pisanom pismu svojim obožavateljima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Ova globalna ikona izvanredna je glazbenica i umjetnica te najodlikovanija dobitnica Grammyja svih vremena, a posljednjih godina je i utjelovljenje suvremenog feminizma brojnim ženama. Stoga nas ne čudi što je pjevačica odvojila vrijeme za razmišljanje o svom prekretničkom 40. rođendanu u rukom pisanom pismu svojim obožavateljima u kojem se izravno bori protiv seksističkog ageizma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

“Što sam zrelija, to više razumijem i dublje raste moja radost”, piše ona u bilješci koja je objavljena na njezinoj službenoj web-stranici. Očekivali ste objavu na Instagramu, je l’ da? Mi isto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

“Konačno sam sebi dala dopuštenje da uživam u plodovima koje sam se toliko trudila posaditi cijeli svoj život.” Osporavajući otrovnu ideju društva da bi žene trebale oplakati kraj 30-ih, Beyoncé nastavlja: “Ovo je apsolutno najbolje što sam osjetila u životu. Ovo je prva godina u kojoj doista razumijem što znači biti živa i živjeti u trenutku. Ovo je prvi put da razumijem koliko je život uistinu krhak, koliko život ponekad može biti težak te koliko je važno zaustaviti se i osjetiti miris ruža u dobrim vremenima.”

“Mislila sam da to znam s 21 ili 30 godina, ali nisam. Većina vas upoznala me s 15 godina i odrasli smo zajedno. Donosite toliko radosti u moj život. Nadam se da će moja umjetnost i dalje unositi malo radosti u vaš.”

 

Foto: Mike Coppola/Getty Images Entertainment via Getty Images