Besprijekorno nježni laktovi: Piling i dubinska hidratacija

by | 29 prosinca, 2013

Koža gubi vlažnost u hladnim danima, pa su u ovom periodu godine laktovi posebno suhi i grubi. Da biste bili nježni i izgledali lijepo u novogodišnjoj noći, kada u svečanim haljinama i bluzama bez rukava dolaze do izražaja, neophodno je odmah početi s njegom.

Piling

Vrlo je važno da odstranite deblji površinski sloj s kože i pružite joj priliku da stvara nove, zdrave. Izaberite tretman s prirodnim sastojcima (morska sol, šećer, limun) ili bezalkoholne proizvode. Tako će koža zadržati vlažnost i spriječit ćete njezino isušivanje.

Dubinska hidratacija

Poslije pilinga, neophodno je nahraniti kožu. To možete napraviti pomoću bademovog ulja, maslinovog ili vazelina. Kada laktove namažete nekim od ovih sredstva, prekrijte ih plastičnom vrećicom, koju ćete ukloniti poslije pet minuta.

Ako je koža na laktovima jako gruba, upotrijebite maslac, jednu žličicu zagrijte da se otopi i utrljajte u kožu, pa prekrijte plastičnom folijom. Skinite poslije sat vremena.

Učinkovito prirodno sredstvo za njegu laktova je i limun. Pomiješajte svježe iscijeđen sok od jednog limuna s morskom soli. Kada se istuširate, ovom pastom masirajte laktove, isperite i kožu namažite hidratantnim mlijekom.

Izvor: novosti.rs