Kako izgleda život u Malom domu u Keniji doznajte u novom podcastu domaćeg travel blogera

by | 11 siječnja, 2021

Unatoč vrlo turbulentnoj godini u kojoj su i putovanja više nego ikada stavljena na pauzu, domaći ovisnici o istima uspjeli su pronaći nešto vremena za projekte koje su već neko vrijeme planirali.

Jedan od njih je i Ivan Bengeri, travel bloger, poznat kao osoba koja nam na mail šalje najbolje popuste za letove i smještaje diljem svijeta. On je još 2013. godine započeo s putovanjima kao svojim poslom, a pratimo ga na društvenim mrežama na stranici idemo_putovati, gdje redovito izvještava o svim svojim avanturama i daje nam preporuke gdje najbolje jesti, spavati, ugrabiti najpovoljniju kartu za prijevoz, sve dok nas njegove fotografije ostavljaju bez daha. (Pročitajte: Ovaj novi domaći podcast pravi je detoks za um koji će vas natjerati da usporite i živite svjesnije)

Sada, u nešto smirenijem tempu nego što je inače navikao, Ivan je pokrenuo podcast u kojem priča inspirativne priče ljudi koji putuju, a u prvoj epizodi povezao je putovanje i volontiranje.

“U prvoj epizodi ugostio sam svog prijatelja Ivana Vukovića koji se trenutno nalazi u Keniji, u sirotištu Mali dom, gdje već po peti puta volontira. Sasvim slučajno upoznali smo se na jednoj filipinskoj plaži početkom 2016. godine. Iako je do sada posjetio impresivne 123 zemlje, Ivan ne ganja brojke, mnoge je zemlje posjetio više puta. Pričali smo o tome kako se putuje u ova vremena, Malom domu, djeci, što ih veseli, što im nedostaje, kako im pomoći, afričkoj realnosti, trenutnoj situaciji u Africi…”, priča Ivan.

Bengeri podcast možete slušati na njegovom blogu, Apple Podcasts, Google Podcasts i na ostalim platformama za slušanje podcasta.

Foto: Privatna arhiva, Unsplash