Održana Becutanova radionica za roditelje uz dr. Dianu Puževski i dr. Natka Becka

Dijete treba bezgraničnu ljubav i nježnost, još od prvog dodira!

by | 15 rujna, 2023

Iz generacije u generaciju, Becutan, jedan od najprepoznatljivijih brendova u regiji, njeguje neprocjenjivu vezu između roditelja i djece. Roditeljstvo je nesvakidašnje putovanje ispunjeno bezbrojnim bezbrižnim trenutcima. U razgovoru o važnosti uloge roditelja u odrastanju djece i svemu o izazovima roditeljstva sudjelovali su Mirna Medaković Stepinac, Korana Gvozdić, Paula Sikirić, Ivan Šarić te dr. med. Natko Beck i ugledna pedijatricam dr. med. Diana Puževski, uz brojne mame na tradicionalnoj Becutanovoj radionici za roditelje u prekrasnom vrtu Velvet caféa.

“Ljubav je na prvome mjestu! Ljubav se ne može ničim zamijeniti niti kupiti, a dragocjena je za razvoj naših mališana“, istaknuo je dr. med. Natko Beck, koji je posebno naglasio važnost ljubavi i nježnosti od samog rođenja bebe. Ugledna pedijatrica sa svojim dugogodišnjem iskustvom Diana Puževski, dr. med. posebno je istaknula kako pravilno njegovati i zaštititi iznimno osjetljivu bebinu kožu od samog rođenja s naglaskom na važnost odabira kvalitetnih proizvoda uz besprijekornu kvalitetu za njegu i zaštitu iznimno osjetljive bebine kože.

“Biti roditelj je najljepši i najlakši, ali ujedno i najteži posao na svijetu. Nespavanje, briga, strah, neizvjesnost, ali i ljubav kakvu ne možeš pojmiti. Ne postoji ništa ljepše nego gledati svoje dijete od rođenja kako raste i razvija se, dijeleći nezaboravne trenutke koje čine život ljepšim iz dana u dan. Svi mi radimo pogreške. Ne postoje savršeni roditelji, ali se trudimo iz dana u dan kako biti što bolji roditelji i ono najvažnije pružamo neizmjernu ljubav. Dijete od rođenja treba ljubav, nježnost, dodir, maženje i paženje, no najvažnija je ljubav. Ljubav je na prvom mjestu!“ istaknuo je dr. med. Natko Beck.

“Dolaskom hladnijih dana, njega nježne dječje kože postaje posebno zahtjevna. Izložena utjecaju hladnoće i vjetra vani te suhog i često pregrijanog zraka u domu koža postaje suha, gubi vlagu, gruba je na dodir, hrapava, a može doći do pojave ili pogoršanja ekcema. Kako biste prevenirali suhoću kože i neugodu za dijete, važno je poznavati nekoliko osnovnih i jednostavnih pravila njege. Dijete se ne treba kupati svakodnevno već je dovoljno dva do tri puta tjedno. Preporučuje se pranje uljnim kupkama u vodi koja nije pregrijana. Unutar tri minute nakon kupanja preporučuje se u kožu utrljati emolijentno mlijeko koje će sačuvati vlagu. Na posebno osjetljiva mjesta poput područja oko usana, koja su često vlažna, nanosimo više puta dnevno kremu koja sadrži cink uz pantenol i lanolin. Držeći se savjeta o njezi kože uz pomoć klinički i dermatološki testirane Becutan Sensitive linije prevenirat ćemo probleme i neugodu i kod djece s posebno osjetljivom kožom“, istaknula je ugledna pedijatrica dr. med. Diana Puževski.

Becutan nije ponos samo Alkaloida već i jedan od najprepoznatljivijih makedonskih brendova u regiji i šire, pozicioniran među vrhunskim liderima u segmentu dječje kozmetike. Proizvodi su napravljeni od sirovina potvrđene vrhunske kvalitete u suglasnosti s europskim direktivama o kvaliteti proizvoda namijenjenih njezi dječje kože, dok je proizvodni proces podložan stalnoj provjeri ulaznih materijala i gotovog proizvoda i odvija se u suglasnosti s GMP-standardima (Good Manifacturing Practice), standardima dobre proizvodne prakse, najvišim u ovoj industriji. Noseći segment portfelja su proizvodi namijenjeni njezi i zaštiti bebine i dječje kože, s izuzetno blagim formulacijama pripremljenim prema originalnim recepturama, koje su sigurne za uporabu još od prvog dana. Od samo pet farmaceutskih formula namijenjenih higijeni dječje kože, danas portfelj Becutana sadrži više od 60 osnovnih tipova proizvoda i više od sto različitih oblika pakiranja, koji su klinički i dermatološki testirani i razvijeni u suradnji sa pedijatrima, neonatolozima i dermatolozima.

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i s izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 45 godina povjerenja i tradicije brenda Becutan prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njezina besprijekorna kvaliteta. Formula svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije. Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože.

Becutan Sensitive linija za osjetljivu kožu namijenjena je njezi i zaštiti iznimno osjetljive bebine i dječje kože. Becutan Sensitive linija u portfelju sadrži pet visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda razvijenih prema najnovijim znanstvenim studijama namijenjenih osjetljivoj koži. Kolekcija je dermatološki i klinički ispitana pod nadzorom dermatologa po principima dobre kliničke prakse.

Becutan proizvodi su klinički i dermatološki testirani i razvijeni u suradnji s pedijatrima i dermatolozima. Proizvode se u visoko kontroliranim uvjetima proizvodnje i primjeni GMP (Good Manifacturing Practice) standardima te ISO 9001 i ISO 14001 standardima za kvalitetu. Sve formule proizvoda usklađene su s Europskom direktivom za kvalitetu kozmetičkih proizvoda namijenjenih djeci.