#beautyinspo: Kakve ćemo obrve viđati i nositi ove sezone?

by | 2 listopada, 2019

Moramo li se odlučiti za najznačajniji trend u posljednjih nekoliko sezona, čast bi definitivno pripala naglašenim i jasno iscrtanim obrvama. Trend je to koji je svojedobno “pomeo” Instagram, i koji je, ako ćemo iskreno, dobro izgledao samo na ovoj društvenoj mreži.

Ove sezone obrve i dalje naglašavamo, no one su puno prirodnije i ne zahtijevaju toliko truda niti proizvoda za oblikovanje. Visažisti su se složili u jednome –  svi smo zasićeni oštrim i previše iscrtanim, debelim obrvama koje su nosili svi, od Instagram influencerica do slavnih dama na crvenom tepihu. Istina jest da “Insta obrve” u stvarnom životu izgledaju previše umjetno i vrijeme je da ih ostavimo iza sebe, te da mjesto ustupimo nešto prirodnijim obrvama. Osim što razbarušene, perjaste obrve ne zahtijevaju toliko stiliziranja i preciznosti, ove obrve odaju dojam kao da smo se tek ustali iz kreveta ili smo obrvama “dopustili” da izrastu.

Kako postići ovaj look?
Trebat će vam četkica za obrve (možete iskoristiti i čistu četkicu maskare), kojom ćete obrve “četkati”, odnosno povlačiti prema gore. Za ovaj look vam neće biti potrebna ni pinceta jer slobodno možete ostaviti koju dlačicu na krajevima luka. Imate li prirodno bujnije obrve, prvo ih počešljajte prema gore, potom ih blago učvrstite gelom za obrve, ili pak možete koristiti puder za obrve u vašoj prirodnoj kako bi ih naglasili, no ujedno zadržali prirodni izgled.

Alternativno, ne želite li ovakav “perjasti” look, zadržite se na što prirodnijem izgledu tako što nećete povlačiti jasne poteze olovkom, nego ćete svoje obrve nijansirati puderom za obrve.

Foto: Instagram