Beauty tajne: Mara Bratoš o najboljem savjetu koji je dobila i proizvodu kojem ne može odoljeti

by | 20 veljače, 2023
mara bratoš

Ljepota dolazi iz dobrih emocija i zadovoljstva – rekla nam je poznata fotografkinja Mara Bratoš, koja nas oduševljava svojim prirodnim izgledom, i zato će umjesto pretjeranog šminkanja većinu svoje beauty rutine posvetiti njezi kože.

S obzirom na njezin njegovan izgled, poželjeli smo doznati nešto više o beauty rutini Mare Bratoš te smo je upitali o najboljim savjetima koje je dobila, njezi lica i kose, a otkrila nam je i bez kojeg kozmetičkog proizvoda ne može.

Što Vam je najveći problem u njezi lica i tijela tijekom hladnijih mjeseci?

Imam suhu kožu, tako da je tijekom cijele godine trebam dodatno hraniti i hidrirati. Ljeti zbog vrućine, a zimi zbog hladnoće.

Koliko vremena posvećujete šminkanju?

Volim prirodan izgled. Njega kože mi je najvažnija, dok šminku doživljavam kao dodatni ukras. Kad se šminkam, volim istaknuti oči. One su moj glavni adut na licu.

Najbolji beauty savjeti…

Najbolje savjete dala mi je moja dermatologinja dr. Maja Ceković iz Poliklinike Dermangio. Ona mi savjetuje koje kreme da koristim s obzirom na moj tip kože. I vrijedan savjet koji sam od nje čula i usvojila je taj da se njega kože mijenja s godinama.

Koliko vremena posvećujete njezi lica i na koji način?

Ne posvećujem puno vremena njezi lica. Ujutro i navečer stavim dobru kremu te pazim da lice ne izlažem suncu bez da prethodno ne nanesem kremu sa zaštitnim faktorom. Uistinu vjerujem u izreku da ljepota između ostalog proizlazi iz dobre emocije i zadovoljstva.

mara bratoš

Beauty tretman u kojem najviše uživate?

Volim tretmane hidriranja i masaže lica jer opuštaju i osvježavaju lice, a isto tako uživam i u masažama tijela.

Kako njegujete kosu?

Kosu njegujem proizvodima hrvatskog brenda La Croa. Jedina intervencija na mojoj kosi su pramenovi koje stavljam svaka tri i pol mjeseca. Za lijepe frizure i dodatnu njegu kose brine se draga Ana Kušte iz salona Do šminke i frizure za pol vure.

Jeste li pobornica plastičnih operacija i botoksa?

Nisam radila nikakve korekcije i ne bih ih ni radila. Nekako mi je veći izazov napraviti maksimum (vježbom, stilom života, jogom…) od onoga što mi je priroda dala, nego igrati se s intervencijama.

Bez kojeg proizvoda ne možete, tj. kojemu ne možete odoljeti?

Kvalitetno mlijeko za tijelo.

Koristite li prirodne preparate za njegu?

Da, razna ulja za hranjenje kose.

Najdraže aktivnosti i rituali koji Vam pomažu u opuštanju?

Prakticiranje joge i šetnja.

Marini kozmetički favoriti:

 

Foto: Nikša Kušelj, PR