Beauty tajne: Loreta Gudelj

by | 1 travnja, 2020

Ova cijenjena modna dizajnerica, koja stoji iza brenda Loré, odrastala je s modom. U svojim kolekcijama koristi prirodne materijale bez dodatka sintetike, a inspiraciju za posljednju kolekciju pronašla je u Kubi. Ona sama će za svaki dan odabrati jednostavne i praktične kombinacije, a u kozmetici uvijek bira organske proizvode.

Što Vam predstavlja najveći problem u njezi?
Najveći problem su mi nokti. Tanki su i pucaju te moram stavljati trajni lak da bi imali koliku-toliku čvrstoću. Obično je to neki nude lak, najbliži prirodnoj boji nokta. Koža mi je dosta zahvalna, osim tamnijih podočnjaka koje mogu samo tretirati korektorima.

Imate li neke posebne rituale koje prakticirate?
Nemam posebne rituale osim čišćenja kože, nekorištenja solarija i neizlaganja kože nepotrebno suncu. Trebali bismo paziti kod korištenja određenih proizvoda koji se ne smiju miješati jer inače isušuju kožu, npr. retinol i salicilna kiselina. Također, bolje je uložiti u noćnu njegu kože kad se koža obnavlja, a ujutro se samo umiti te staviti malo hidratantne kreme. Dobar savjet za ljetne dane je stavljanje krema u hladnjak, što će odlično osvježiti kožu.

Za koje ste kozmetičke proizvode uvijek spremni izdvojiti novac?
Za proizvode na organskoj bazi i za one koji imaju pakiranje bez plastike.

Dakle, odabirete kozmetiku na prirodnoj bazi?
Da, uvijek. Volim Jane Iredale, Dermalogicu i Oriflameovu liniju Love Nature. Odličan organski brend i zero-waste za šminku je i Ilia.

Koji kozmetički proizvod nikad ne biste koristili?
Šljokice, piling za usnice, preparate s aluminijem, parabenima i umjetnim bojilima. Nastojim bazirati sve nove proizvode koje kupujem na cruelty-free i zero-waste politici.

Najbolje se osjećate u svojoj koži…
Kad se pridržavam zdrave prehrane na bazi voća i povrća.

Bez kojeg proizvoda ne možete?
Bez pilinga brenda Dermalogica na bazi rižinih enzima i Oriflameovog seruma za osvježavanje lica. Ne mogu odoljeti balzamima za usnice brenda Agatha Ruiz de la Prada, uvijek ih kupim u Madridu.

Pazite li na stil života koji vodite i na zdravu prehranu?
Pazim, jedem veganski te sam izbacila sve namirnice životinjskog podrijetla. Trudim se dodati klice i sjemenke te redovito pijem vitamin B12 kako bih nadomjestila dnevne potrebe. Najbolje se osjećam kad prehranu baziram na zelenim sokovima, ali često se, nažalost, ne držim strogo režima. Spavam bez iznimke osam sati dnevno.

Imate li neki poseban beauty savjet?
Obožavam trik koji sam naučila u Meksiku, a to je špricanje kokosovim mlijekom u spreju ljeti, što dobro zamjenjuje hidratantne kreme, te piling od šećera u sauni koji kožu ostavlja mekom.

Razgovarala: Antonija Vrčić
Foto: PR