Beauty tajne: Ingrid Divković o prihvaćanju “nesavršenosti” i proizvodima bez kojih ne može

by | 14 veljače, 2021
ingrid divković intervju

Naša poznata književnica i blogerica Ingrid Divković uživa kad joj kažu da izgleda mlađe nego što ima godina, a s nama je podijelila savjete kako održava taj svjež, mladenački izgled, koji su joj beauty proizvodi najdraži, ali i što misli o anti-age tretmanima…

Žene su često opterećene svojim izgledom, posebno borama i ostalim problemčićima koji dolaze s godinama…
Svaka žena je apsolutno različita te svaka od nas svome tijelu, i u konačnici svom cijelom biću, pristupa na različite načine. Neke su žene po prirodi blage i nježne prema sebi te si prema tome dopuštaju biti lijepo nesavršene, dok one druge, možda malo strože prema sebi, neprestano nose nepotreban uteg neke izvanjske nesavršenosti kojeg je nemoguće riješiti se. Mislim da je ključ u balansu, u apsolutnom prihvaćanju sebe sa svim svojim nesavršenostima koje, ako im pristupimo na pravi način, mogu postati najbolji ambasadori nas samih.

Kakav je Vaš stav o anti-age tretmanima i proizvodima? Biste li primjerice koristili botoks?
Nemam neki poseban stav o anti-age tretmanima i proizvodima. Što se botoksa, pak, tiče, u ovome trenutku i u ovim godinama još uvijek nemam potrebu za time, no ne mogu biti isključiva i reći da u budućnosti možda neću razmisliti o nekom blagom tretmanu koji bi uklonio nesavršenosti na mome licu. No svakako to nikad ne bi išlo u onom smjeru gdje bi moje lice izgubilo svoje autentične obrise, iskustvo ili emocije koje sam kroz godine stekla.

Koje proizvode za njegu koristite najdulje te kojima ste posebno vjerni?
Dva proizvoda za koja svakako mogu reći da već cijelo desetljeće ne napuštaju moju ladicu ljepote jest ekstra djevičansko kokosovo i maslinovo ulje koje koristim za cijelo tijelo, ali i za kosu. Osim spomenutih ulja, tu je i shea karite maslac za tijelo, prirodne maske i pilinzi na bazi ljekovitog bilja, a za svoju kosu uvijek biram što prirodnije proizvode, pa sam već godinu dana vjerna svom Authentic Beauty Concept brendu, čija sam i ambasadorica.

Imate li neke posebne tretmane koje prakticirate tijekom hladnijih dana?
Nemam nikakve posebne tretmane osim ovoga da pokušavam unositi što više sezonskog voća i povrća kako bih se zaštitila od prehlada i virusa, a što se tiče vanjskog izgleda, tu sam vrlo jednostavna. Pazim na to od kojih je materijala odjeća koja ima direktan dodir s mojom kožom te na kreme za zaštitu kože, s kojima ne pretjerujem.

Što se od kozmetičkih proizvoda uvijek može naći u Vašoj torbici?
Mat ruž za usne, krema za ruke i suhi šampon za pranje kose brenda Authentic Beauty Concept.

U galeriji možete pronaći omiljene proizvode poznate književnice:

Razgovarala: Antonija Vrčić