Banana šnite

by | 28 veljače, 2013

Za koru:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 4 žlice mljevenih oraha
  • 1 žlica kakaa
  • 3 žlice brašna

Za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od banane
  • 4 žlice gustina
  • 1 žlica ekstrakta banane
  • 150 g šećera
  • 250 g maslaca
  • 100 g čokolade

Za glazuru:

  • 70 g čokolade
  • 35 g maslaca

Priprema:

Kora:

1. Umutiti bjelanjke sa 25 g šećera u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati šaum od bjelanjaka, brašno, mljevene orahe i kakao. Polako promiješati.
3. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru poprečno prerezati napola.

Krema:

1. U zdjelu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od banane i gustinom pa dodati u ključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati ekstrakt banane i omekšani maslac te umutiti mikserom.
4. Dobivenu kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu, a u drugi dio ribanu čokoladu.

Završni postupak:

Prvu koru premazati kremom od otopljene čokolade i prekriti korom. Potom nanijeti kremu od ribane čokolade i poravnati. Preliti glazurom od čokolade.

Izvor: Dobra hrana