


Za koru:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 4 žlice mljevenih oraha
- 1 žlica kakaa
- 3 žlice brašna
Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od banane
- 4 žlice gustina
- 1 žlica ekstrakta banane
- 150 g šećera
- 250 g maslaca
- 100 g čokolade
Za glazuru:
- 70 g čokolade
- 35 g maslaca
Priprema:
Kora:
1. Umutiti bjelanjke sa 25 g šećera u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati šaum od bjelanjaka, brašno, mljevene orahe i kakao. Polako promiješati.
3. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru poprečno prerezati napola.
Krema:
1. U zdjelu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od banane i gustinom pa dodati u ključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati ekstrakt banane i omekšani maslac te umutiti mikserom.
4. Dobivenu kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu, a u drugi dio ribanu čokoladu.
Završni postupak:
Prvu koru premazati kremom od otopljene čokolade i prekriti korom. Potom nanijeti kremu od ribane čokolade i poravnati. Preliti glazurom od čokolade.
Izvor: Dobra hrana



