


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 2 žlice kakaoa
Za kremu:
- 2 jaja
- 6 žlica šećera
- 3 žlice brašna
- 1 dl mlijeka
- 1 vaniln šećer
- 100 g čokolade
- 250 g margarina
- 3 banane
- 2 šlaga
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjak odvojiti od žumanjka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati jednu žlicu šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati žumnjke sa šaumom od bjelanjaka, pa dodati brašno i kakao, te polako promiješati kuhačom.
4. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, šećer, brašno, mlijeko i vaniln šećer. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije gusta krema. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti s miješanjem. Kada se čokolada otopi, skloniti s pare i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu kremu dodati omekšali margarin i naribane banane, pa izmiksati.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati pripremljenom kremom i poravnati. Odozgo premazati umućenim šlagom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



