Bajkoviti kapci

by | 10 lipnja, 2011

Katie Elves, koja je tek nedavno počela baviti šminkanjem, pravi čuda na kapcima zainteresiranih klijentica. Blagdnaske motive, ali i poznatih crtića ona običnom šminkom oživljava na jedinstven način zbog čega je postala poznata u svijetu.

Dovoljan je i kratak pogled da shvatite da se radi o pravim malim umjetničkim djelima šminkerice Katie Alves. Fascinantne slike na kapcima manekenki nastale su korištenjem obične kozmetike koju većina dama koristi za svakodnevno šminkanje.

Među njenim omiljenim inspiracijama su junaci „Disneyevih" crtića poput Male sirene, Zlatokose i Aladina. Za ukrašavanje jednog kapka potrebno joj je oko dva sata.

„Jednog dana sam dobila ideju da iscrtam motive za Noć vještica na usnama. Iznenadila sam se kako mi je to uspjelo i evoluiralo je u ovo čime se danas bavim", izjavila je Katie.

„Kada sam počinjala, radila sam dizajne na osnovu sezone ili blagdana, kao na primjer Božića. ‘Disneyevim’ likovima sam se počela baviti kada me je jedna klijentica tražila da napravim nešto sa Snjeguljicom", dodala je umjetnica.

Ipak, najzanimljivije od svega je da se Katie, koja inače živi u Ontariju u Kanadi, šminkanjem počela baviti u listopadu prošle godine.