Badem torta

by | 21 lipnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 8 bjelanjaka
  • 8 žlica šećera u prahu
  • 260 g mljevenih badema

Za kremu I:

  • 8 žumanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 60 g čokolade
  • 70 g nasjeckanih badema
  • 125 g maslaca

Za kremu II:

  • 2 žumanjka
  • 2 žlice gustina
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2,5 dl čokoladnog mlijeka
  • 125 g maslaca

Za glazuru:

100 g čokolade
50 g maslaca

Priprema:

Biskvit:

1. Umutiti 4 bjelanjka u čvrst snijeg, a zatim uz neprestano miksanje postepeno dodavati 4 žlice šećera dok se ne dobije čvrsti šaum.
2. Potom dodati 130 g mljevenih badema i polako promiješati kuhačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit uzdužno prerezati napola kako bi se dobila 2 biskvita. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jedan biskvit pa ga također prerezati napola. Ukupno se treba dobiti četiri biskvita.

Krema I:

1. Pomiješati žumanjke i šećer pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Potom dodati razlomljenu čokoladu i miješati da se otopi.
2. U ohlađenu kremu dodati maslac i umutiti mikserom. Na kraju dodati nasjeckane bademe i promiješati.

Krema II:

1. U manjoj posudi umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer, gustin i 0,5 dl čokoladnog mlijeka.
2. Posebno ugrijati preostalo čokoladno mlijeko pa uliti u njega umućenu smjesu i ostaviti da se zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati maslac i umutiti mikserom.

Završni postupak:

1. Pomiješati kremu I i kremu II pa dobro izmiješati.
2. Pečeni biskvit premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jedan na drugi.
3. Posebno pripremiti glazuru od čokolade (čokoladu i maslac otopiti na pari) te preliti preko torte.

Izvor: Dobra hrana