


Sastojci:
Za biskvit:
- 200 g mljevenih badema
- 150 g šećera
- 3 jaja
- ribana korica od jedne naranče
- 1 žlica kakaa
Za kremu:
- 200 g bijele čokolade
- 3 žumanjka
- 100 g sjeckanih badema
- 5 dl slatkog vrhnja
- 10 g želatine u prahu
Za dekoraciju:
- 100 g bijele čokolade
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Biskvit
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka pa sa 50 g šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka te dodati mljevene bademe, kakao i ribanu koricu naranče i polako promiješati.
4. Okrugao pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 25 minuta dok ne porumeni.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke i 1 dl slatkog vrhnja, pa kuhati na pari uz neprestano miješanje.
2. Kada se smjesa od žumanjaka počne zgušnjavati, skloniti je s pare, dodati otopljenu bijelu čokoladu i izmiješati.
3. Preostalo slatko vrhnje umutiti u čvrst snijeg. Potom dodati u ohlađenu smjesu od žumanjaka i miješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri te dodati u kremu i promiješati. Na kraju dodati sjeckane bademe i sve zajedno promiješati.
Završni postupak:
Preko biskvita u kalup uliti pripremljenu kremu i ostaviti da se stegne. Zatim je izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji crnom i bijelom čokoladom.
Izvor:lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



