BACITE SVU ODJEĆU koju niste nosili više od šest mjeseci

by | 26 svibnja, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Imate li problem s traženjem odjeće u ormaru ujutro dok se na brzinu spremate za izlazak? Ako je tako, vjerojatno je vrijeme da napravite reorganizaciju svega u ormaru kako bi vam sve bilo nadohvat ruke. Osim toga, uredan i lijepo složen ormar činit će vam zadovoljstvo kad god ga otvorite.

Jedan je od najvećih problema prenatrpanih i nesređenih ormara gomila odjeće koju njezin vlasnik više uopće ne nosi. Stoga, prije svega ispraznite sve stvari iz ormara i, dok je još prazan, provjerite jesu li vam potrebne dodatne police ili neki sitni popravci. Naravno, da biste unijeli promjene ili popravili police, ormar mora biti prazan, kako piše Večernji list.

Kao i većina ljudi, vjerojatno imate previše stvari koje ne nosite iz različitih razloga. Većina ljudi nosi samo 25 posto garderobe iz svojih ormara, dok onih 75 posto ili uopće ne nosi, ili za njom posegne samo ponekad.

Odvojite sa strane odjeću koju nosite i koju ćete vratiti u ormar, a ostatak podijelite na tri dijela. Jedan dio neka bude ona odjeća koju ćete pokloniti prijateljima ili prodati u second-hand shopu.

Drugi dio neka bude odjeća koju ćete baciti u kontejner za tekstil, a postoje i dućani koji otkupljuju takvu odjeću za reciklažu pa se raspitajte kamo biste je mogli odnijeti. Ako baš želite sačuvati odjeću za koju ste emotivno vezani iz različitih razloga iako znate da je više nećete nositi, ako je to poneka uspomena od dragih osoba ili pak nešto iz djetinjstva, odložite je u posebnu kutiju i držite negdje sa strane.

Treću hrpu, odjeću koju niste nosili više od šest mjeseci – izbacite.

Nakon što se riješite nepotrebne odjeće, ostatak složite u ormar.

IZVOR: N1.HR