Destinacija s mineralima najbogatijom vodom na svijetu sat vremena udaljena od Zagreba

Wellness vikend

by | 24 lipnja, 2024

Kratki bijeg od rutine savršen je način za to da napunimo baterije i regeneriramo se, a susjedna Slovenija dovoljno je blizu i dovoljno atraktivna sadržajima da je nerijetko izbor broj jedan za vikend-putnike. Rogaška Slatina poznata je po tome što ima mineralima najbogatiju vodu na svijetu te po kristalu i puhačima stakla koji su u ovom mjestu, udaljenom 80-ak kilometara od Zagreba, prava atrakcija. Doći u Rogašku, a ne vidjeti uživo kako se proizvode skulpture od stakla ili isprobati blagodati pitke kure u Medicinskom centru Rogaška, isto je kao i da niste bili tamo, reći će mnogi.

No ovdje se i na druge načine može ugoditi sebi. Otkad je u Rogaškoj otvoren hotel s pet zvjezdica – Atlantida Boutique Hotel – ovo je postala najpoželjnija destinacija u regiji. Vrhunski dizajn hotela, savršen wellness i gastronomija koja ostavlja bez daha oduševljavaju goste, a tu su i jedinstveni Pegaz Mg tretmani.

Afroditin paket za harmonizaciju

Donat u samo jednoj litri sadrži čak 1040 miligrama magnezija – minerala koji se smatra najučinkovitijom pomoći kod stanja izazvanih stresom. Zbog toga su u Atlantida Boutique Hotelu osmislili metodu Pegaz Mg, utemeljenu na ljekovitosti mineralne vode, posebice kad je u pitanju umor, loše raspoloženje, glavobolja, problemi sa želucem i sveprisutni burnout. Postoji nekoliko Pegaz Mg paketa, a među kojima i Afrodita paket.

Uz sve druge pogodnosti i uslugu na bazi polupansiona, paket sadrži Inbody u Wellness & Spa centru, odnosno mjerenje sastava tijela i savjetovanje s liječnikom; kuru pijenja mineralne vode Donat tri puta na dan; kupku s magnezijem u Medical centru Rogaška, udaljenom sto metara od hotela te Afroditinu masažu u trajanju od 50 minuta za harmonizaciju tijela. Inače, Wellness & Spa centar ima svoj bazen, jacuzzi, saune, slanu sobu… Savršeno za dodatno opuštanje.

Gastro dinamika

I gastro doživljaji važan su dio svakog putovanja, a Atlantida Boutique Hotel ima savršen à la carte restoran, gdje pripremaju tradicionalna slovenska jela u modernom ruhu. Restoran u potpunosti zadovoljava sve kriterije vrhunske kuhinje s pet zvjezdica jer se jako pazi na raznovrsnost namirnica kako bi zadovoljili potrebe svakoga gosta: od vegetarijanaca i vegana do onih koji su zbog različitih razloga na nekom posebnom prehrambenom režimu.

U Lobby baru, pak, uživa se u savršenom ambijentu, zvucima klavira, odličnoj kavi, ali i smoothiesima te ukusnim Atlantida desertima. Doručak od 08:00 i kasni doručak do 11:00 zasigurno su adut više za posjetitelje.

Jer, ovdje se, doista, ima što raditi, a onda i koji sat dulje spavanja dobro dođe. Od izvanredne ponude same destinacije, do bogatih sadržaja hotela – sve je podređeno da gost uživa! Za goste hotela u ponudi su i besplatne grupno vođene vježbe: funkcionalni trening, joga i nordijsko hodanje, a tu je i moderno opremljen hotelski fitness centar. Hotel nudi i mogućnost iznajmljivanja bicikla. Na recepciji hotela ili u TIC-u Rogaška Slatina možete dobiti biciklističku kartu „Rogaška Slatina i okolica“ na kojoj je detaljno prikazano 15 biciklističkih staza.

Više o ponudama i sadržajima Atlantida Boutique Hotel u Rogaškoj Slatini saznajte ovdje.

Foto: PR