“Anti-beauty” trend: jeste li spremni otpustiti tradicionalni pojam ljepote?

Zbogom konvencionalnim idealima

by | 13 studenoga, 2023
anti-beauty trend

Jeste li umorni od konvencionalnog poimanja ljepote i toga da vam netko drugi nameće standarde lijepog i atraktivnog? Dašak svježeg zraka donosi takozvani “anti-beauty” trend koji se širi društvenim mrežama.

Tamni make-up za oči i crveni ruž tradicionalno je poimanje ljepote. Ali stvari se drastično mijenjaju. Crveni make-up za oči i crni ruž postaje nova estetika. Filozofija takozvanog anti-beauty trenda se temelji na odbacivanju normi, eksperimentiranju i kreativnom izražavanju svog jedinstvenog stila.

I možda ono još važnije, potiče nas na to da zavolimo sve one sitne nesavršenosti koje baš možda silno želimo sakriti. Ožiljci od akni, maksimalistički nailart, nekonvencionalne boje kose imaju za cilj potkopati ideju da su čista koža, vječna mladost i nude izgled u stilu “ovakva sam se probudila” standardi ljepote.

Pročitajte: Skrivene emocije na vašem licu: što vaše linije i bore govore o vama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellie Mae (@medi0cr)


Kako prigrliti “anti-beauty” trend?

Kako ćete šminkati ili bojiti kosu trebao bi biti samo vaš izbor, a ne nametnut sa stranica glossy časopisa ili modnih pista. Bez obzira na to preferirate li minimalistički, nude izgled ili ste pobornica plastične kirurgije, koncept anti-beauty trenda svima donosi oslobođenje od nametnutih trendova. Iskoristite trenutni pokret “protiv ljepote”, izrazite svoju osobnost kojim god stilom želite i recite zbogom “idealima ljepote”.

Pomirite se s nesavršenostima

Umjesto da pokušavate sakriti ili ublažiti nedostatke, anti-beauty trend ih prihvaća kao dio naše prirodne ljepote. Crvene točkice od akni, pjegice, vidljive pore pa čak i neuredna kosa smatraju se lijepima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mireia 🍂 (@mireia__arpa)

Koristite nekonvencionalne boje

Anti-beauty trend često predstavlja odvažne i žarke boje, kako u šminki tako i na kosi i noktima. Mislimo na crni ruž, izbijeljene obrve, šareni eye-make up… Ovo je odmak od minimalističkog, prirodnog izgleda koji je godinama dominirao mainstream ljepotom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🦪 (@uglybeige)

Inspirirajte se grungy i indie estetikom

Anti-beauty trend često uključuje grunge, punk i drugu alternativnu estetiku u svoj beauty izgled. To može uključivati poderanu odjeću, tamnu šminku za oči, pa čak i piercinge i tetovaže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sourima (@sourima.artiste)

Izrazite vlastiti stil

Pronađite ili prihvatite svoj stil i izrazite svoju individualnost i autentičnost kroz make-up, frizuru i nail-art. Ovdje nema pravila ni smjernica, eksperimentirajte i pronađite ono zahvaljujući čemu se osjećate lijepo.

Pročitajte: Istražujemo zašto ove ružičaste kapi s efektom zdravog sjaja imaju više od 65 milijuna pregleda na TikToku

Foto: @syd.island

Tagovi: