Produkt dizajnerica Ana Tevšić Nauković predstavila je svoju prvu kolekciju nakita

by | 9 rujna, 2021
Ana Tevsic Naukovic

Kad vas naša najpoznatija produkt dizajnerica Ana Tevšić Nauković pozove na putovanje koje je ona kreirala, odmah znate da će to biti nešto što oduzima dah. A kada to putovanje zabilježi nepogrešivo oko fotografkinje Mateje Vrčković, postaje jasno kako je pred nama jedno nježno kreativno stvaralaštvo.

Nakon mnogobrojnih nagrada i predivnih projekata, Ana je odlučila svoju neiscrpnu kreativnu energiju usmjeriti na proizvod koji je za razliku od njezinih dosadašnjih radova puno intimniji i puno bliži njezinim stvaralačkim afinitetima.

Sunce i oblaci glavni su motivi nove Journée kolekcije nakita koju je ova nagrađivana dizajnerica osmislila i pripremila prije dvije godine i moramo priznati kako nas je dovoljno dugo ostavila da čekamo njen bajkoviti nakit.  Promišljajući o svakom detalju Ana je ostala vjerna svom minimalističkom identitetu, no u isto vrijeme dajući ovoj predivnoj kolekciji poseban potpis kojim i ona sama prelazi u neke nove sfere dizajna.

Ana Tevsic Naukovic

Journée, ili u prijevodu dan, kolekcija je inspirirana procesom nastajanja te se sastoji od dvije mini kolekcije koje će zasigurno oduševiti sve ljubiteljice minimalističkog nakita. Sunce kolekcija sastoji se naušnica i ogrlice dok se Oblaci kolekcija sastoji od naušnica i prstena.

Velika sam ljubiteljica stila 50-ih, no isto tako moja je velika ljubav minimalizam i funkcionalnost. Kad sam odlučila dizajnirati Journée kolekciju htjela sam sve svoje zaljubljenosti prenijeti u jedan stilski moment ukrasa. Ukrasa koji u jednom dahu otkriva ono što sam ja i ono što ja vidim kao suptilni dodatak ženske ljepote. Materijal koji sam koristila je  srebro u mat pozlati i s njim sam dobila slobodu i mekoću izrade koju sam htjela postići pogotovo kod kompleta u obliku oblaka”, objasnila nam je Ana te dodala kako je sav nakit ručni rad još jedne divne žene, Mateje Matić, koja je svoj talent u izradi i obradi nakita pretočila u ovu divnu kolekciju.

Motive cijele Journée kolekcije, sunce i oblake Ana često koristi u u izlogu svog šarmantnog studija u centru Zagreba. Njen studij već je nekoliko godina nezaobilazan kutak za sve ljubitelje produkt dizajna, ali i za sve ljubitelje vizualnog identiteta koji ova posebna dizajnerica njeguje kroz svoje stvaralaštvo.

Limitirana Journée kolekcija nakita biti će dostupna isključivo na https://atn.la/

Fotografije: Mateja Vrčković

Model: Ana Tevšić Nauković