Ovi lepršavi komadi s hrvatskim potpisom plijenit će pažnju u toploj sezoni

by | 25 svibnja, 2022
ana maria ricov

Lepršavo, razigrano, vibrantno, fluidno i jedinstveno samo su neki od epiteta koji istog trenutka zaokupljaju misli pri pogledu na kolekciju kojom je, poklonivši joj boje, vedrinu i optimizam, modna dizajnerica Ana Maria Ricov začinila aktualnu toplu sezonu.  

Napuštajući uobičajeni misaoni proces koji traga za inspiracijom prije kreiranja, Ana Maria Ricov je stvaranje modne priče ovoga puta prepustila u nepogrešive ruke instinkta, prepuštajući se istraživanju vlastite kreativnosti i promatrajući kako će naposljetku izgledati produkt jednostavnog, rasterećenog uživanja u procesu stvaranja. Uvijek autentična, dosljedna i vjerna vlastitoj viziji, kolekciju je izgradila spajajući prepoznatljive motive iz dosadašnjih kolekcija, zaokružujući ih u novu, posebnu cjelinu. Poznati elementi kao što su isprepletene trakice na mesh tkanini, paspulirani rubovi u kontrastnim bojama te fluidni i atipični (dekonstruirani) volani, osvanuli su tako u jednoj posve novoj formi. Dojam ljetne razigranosti posebno su istaknule lepršave resice i konopi u raznim žarkim bojama te pregršt vibrantnih nijansi uz dominantnu bijelu, koja već tradicionalno slovi kao neizostavan ljetni klasik.

ana maria ricov ljeto

ana maria ricov ljeto

ana maria ricov ljeto

Premda kolekcija odiše posebnom dozom ženstvenosti, modnu viziju tople sezone i ovoga je puta dizajnerica izgradila slijedeći dosadašnji modni rukopis zasnovan na odmaku od klasičnih krojeva. No “atipičnom” pristupu ženstvenosti unatoč, svaki komad iz kolekcije nosiv je i lako prilagodljiv kako dnevnim i večernjim prigodama tako i različitim odjevnim stilovima. U poznatoj AMR maniri koja podržava sve postulate spore mode, niti kolekcija za aktualnu sezonu nije kreirana kako bi pogodovala slijeđenju trendova, već kako bi ponudila bezvremenske komade koji se estetski i kvalitetom izrade opiru testu vremena. Intervencije s trakama nastale ručnim ispreplitanjem i našivanjem odlikuje jedinstvenost. S obzirom na to da je nemoguće ponoviti prethodni proces tako da produkt izgleda identično, svaki komad iz kolekcije je neponovljiv i poseban. Kolekcijom dominira viskozni žoržet i mikrofibra te mesh tkanine s isprepletenim konopcima. 

Fotografije nove AMR kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2022. svojim je objektivom zabilježila talentirana fotografkinja Doris Fatur, make-up i kosu potpisuje Bojan Jončić, a u ulozi modela našla se Katarina Skelin. 

ana maria ricov ljeto

ana maria ricov ljeto

ana maria ricov ljeto

ana maria ricov ljeto

ana maria ricov ljeto

ana maria ricov ljeto

 

Foto: Doris Fatur

Model: Katarina Skelin (Talia modeli)

Make-up & hair: Bojan Jončić

Cipele: HÖGL