Komadi koji će uljepšati sve vaše posebne trenutke

by | 29 studenoga, 2021
ana maria ricov

Spora moda nije tek puki, prolazni trend. Ona je nužnost. U vremenu kad ulicama odzvanjaju zabrinuti glasovi onih koji opominju kako je krajnji čas da se zauzmemo za boljitak planeta, a društvenim se mrežama šire fotografije iz pustinje Atacama u Čileu koje prikazuju groblja odbačene odjeće, modna industrija mora shvatiti kako više nema prostora za viškove i bjesomučno gomilanje odjeće kratkog roka trajanja. Sa saznanjem da promjena kreće od svakoga od nas, principe održivosti i filozofiju spore mode u svoje je modno djelovanje ugradila i Ana Maria Ricov, a na spomenutim principima kreirala je i svoju novu modnu priču za jesen-zimu 2021/22. 

Kolekcija je službeno namijenjena hladnoj sezoni i predstojećim blagdanima, no imajući na umu postulate spore mode te važnost kvalitete i dizajna koji nadilazi sezone, Ricov je kreirala odjeću koja se opire prolaznim trendovima i prikladna je za nošenje u različitim prigodama. Naravno, osim naglaska na SLOW, dizajnerica nije zaboravila niti GLOW, koji obožavamo u vrijeme blagdanskih zabava kad želimo zablistati u svom najboljem izdanju. Lajtmotiv ove modne priče unikatni su reljefni dezeni, a svi teksturirani dijelovi na tkaninama postignuti su ručnom izradom, manipuliranjem raznim vrstama traka i konopa, bilo da su našiveni ili pak vezani u čvorove. Kolekcijom dominira umjerena paleta boja u nijansama zlatne, zagasito narančaste, bež, tamnozelene i crne, a posebnu dimenziju ovoj glamuroznoj modnoj priči daju razigrani krojevi, volumeni na rukavima i neizostavne resice koje u pokretu stvaraju posve nov doživljaj odjevnog predmeta. 

elegantni komadi za posebne prilike

Haljine su nešto čišćih formi, s tek decentnim intervencijama u kroju što ih čini savršenim stilskim suputnikom za brojne svečane prigode koje slijede, koje će, bez obzira na hirovite trendove, baš uvijek izgledati sjajno. Kompleti i haljine izrađeni su od mesh ili lame svjetlucavih materijala, a kaputi od čiste vune. Svi modeli i uzorci mogu se ponoviti i rade se isključivo prema narudžbi kako se u proizvodnji ne bi stvarali nepotrebni viškovi, što također znači da će svaki naručeni model biti unikatan. Modeli iz nove kolekcije nisu namijenjeni samo za blagdanske zabave, a ovisno o odjevnim kombinacijama, mogu se sasvim jednostavno kombinirati i za svakodnevne prigode. 

elegantni komadi za posebne prilike

Kolekciju je svojim unikatnim nakitom zanimljivih, fluidnih formi upotpunio naš akademski kipar Silvio Hrnčir, koji stoji iza brenda Shaato. Vizuale lookbooka potpisuje fotografkinja Doris Fatur, a u ulozi modela našla se Julija Gerenčir.

Foto: Doris Fatur

Model: Julija Gerenčir