Ambalažu potrošene šminke iskoristite kao genijalne dodatke za dom

by | 4 veljače, 2021
make up

Da volimo skincare i make-up već je stara vijest, no koliko volimo iskoristiti potrošene proizvode u dobre svrhe – niste ni svjesni.

Osim što je ekološki vrlo prihvatljivo, osjećaj kada znate da ste potpuno iskoristili vrijednost proizvoda upotrebljavajući ga ponovno i ne proizvodeći toliko smeća – ono je na što ove godine još više želimo obratiti pažnju. Iako se mnogi trude biti što više ekološki održivi, razvrstavanje otpada nije dovoljno. Pokušajte za početak proizvoditi što manje istog tog otpada i ako ste već make-up ovisnica kao što smo i mi, ponovno upotrijebite one bočice od parfema, ruževa, labela i šampona.

Ukosnice pohranite u ambalažu labela
Ako imate stari ili potrošeni labelo u limenoj posudici, može vam poslužiti odlično kao “prijenosna” posudica za ukosnice koje ionako cijelo vrijeme gubimo. Stavite ih u torbu i uvijek će vam biti pri ruci.

Ambalaža s ogledalom za nakit
Staro rumenilo, bronzer ili možda čak paleta kojoj se može izvaditi dno, bit će odlično za spremiti manji nakit, gumice za kosu ili slično, a odmah ćete imati i ogledalo.

Bočice od parfema neka postanu vaze
Vjerujemo da ste barem jednom tijekom života sačuvali bočicu od parfema jer je lijepa, no zašto ih ne iskoristiti i dati im novo ruho? Upotrijebite je kao dekoraciju u vašem domu i dodijelite joj ulogu vaze.

parfem

Izradite travel-size pakiranja
Od svih onih manjih pakiranja labela, kremastih rumenila i sličnih proizvoda možete napraviti odlične posudice za travel-size ambalažu koja je ionako u u dućanima, preskupa.

Boce šampona pretvorite u držač za četke
Boce šampona zapravo su ambalaža koja može dobiti najviše prenamjene. Odrežite joj dno, pobojite i dobit ćete genijalni držač četki ili kistova za šminku.

U ambalaži ruževa držite suplemente
Suplemente i tablete koje trebate uzeti kroz dan stavite u ambalažu od starog ruža nakon što je temeljito dezinficirate. Bit će vam odličan dodatak u torbici, a nećete kupovati plastične posudice.

Pretvorite posude u tegle za cvijeće
Bilo da su veće ili manje posudice, u njih možete posaditi male suplemente, ljubičice ili bilo koji drugi manji cvijet. Nemojte ih zaboraviti zalijevati i probušiti rupice na dnu kako bi voda imala kamo otići.

Stare ambalaže za nove skincare proizvode
Ako vašu reciklažu želite staviti na novu razinu, vrijeme je da počnete sami raditi i svoj skincare ili make-up. Možete sami napraviti svoj piling za lice, tonik za kožu ili labelo za usne.

Foto: Unsplash