Alicia Keys ima divan jutarnji ritual za više ljubavi prema vlastitome tijelu

Evo kako pjevačica svako jutro iznova uči prihvaćati svoje tijelo

by | 2 srpnja, 2021
Alicia Keys

Pjevačica Alicia Keys, osim nevjerojatnog glasa, poznata je i po tome što otvoreno govori o svom putovanju – ljubavi prema sebi.

Ova dobitnica 15 Grammy nagrada godinama priča o borbi sa samopouzdanjem, a 2016. godine krenula je na make-up free putovanje, inspirirajući nas da zavolimo svoju prirodnu ljepotu. Lansirala je i kolekciju proizvoda za njegu lica “Keys Soulcare” s ciljem da podigne svijest o tome da ljepota podrazumijeva i njegovanje duše, a ne samo tijela.

Alicia Keys: Jutarnji ritual za više ljubavi prema sebi

U slučaju da vam je potrebno još razloga kako biste zavoljeli ovu zagovornicu ljubavi prema sebi, nedavno je na Instagramu podijelila kako izgleda njezina jutarnja rutina za više ljubavi prema vlastitom tijelu.

“Ovo će vas oduševiti”, napisala je Alicia na svojoj objavi. “Jeste li spremni isprobati nešto što će biti neugodno? Izađite iz zone komfora i poslije mi javite kako se osjećate”, dodala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alicia Keys (@aliciakeys)

U videu, Alicia je pokazala kako izgleda njezin jutarnji ritual, korak po korak. “Stanite ispred ogledala potpuno goli, najmanje sedam minuta. Pogledajte svaki centimetar svoga tijela – koljena, trbuh, bedra, grudi, lice…”

U pitanju je zapravo metoda bihevioralnih terapeuta koja pomaže u prihvaćanju svog tijela. Dok stojite ispred ogledala, svaki dio tijela opisujte u sebi na neutralan način. Na primjer: “Imam plave oči. Imam smeđu kosu. Lice mi je ovalno“, a ne: “Imam velik trbuh, imam celulit” i sl.

Na ovaj način, Alicia Keys se svaki dan iznova zaljubljuje u svoje tijelo, a otkriva da koristi i pozitivne misli.

“Uglavnom slušam svoju pjesmu ‘I Am the Light of the Soul’ i govorim sebi da sam prelijepa, blagoslovljena…”, kaže pjevačica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alicia Keys (@aliciakeys)

Isprobajte i sami, savjetuju stručnjaci. Pokušajte na svoje tijelo gledati blagonaklono i nemojte ga kritizirati. Ne gledajte svoje mane, već vrline. Vremenom ćete prihvatiti i ono što vam se ne sviđa jer je, na kraju krajeva, najvažnije kako se osjećamo.

“Puno je čudnih misli koje imamo o svom tijelu i fizičkom izgledu, ali volite sebe! To je jako važno! Napunite se pozitivnom energijom i slavite svoje tijelo”, poručila je Alicia.

(Pročitajte: Kako su keloidi narušili kvalitetu mog života i utjecali na moje samopouzdanje)

Foto: Rich Fury via Getty Images Entertainment

Tekst: lepotaizdravlje.rs