Obožavate jaja za doručak, no pazite na kilograme? Ove namirnice nemojte dodati u kombinaciju s jajima

by | 6 svibnja, 2020

Ako pokušavate izgubiti kilograme, svakako biste trebali izbjegavati sljedeće namirnice. Jaja su super zdrava namirnica za doručak, posebno ako pokušavate smršavjeti. Također su vrlo dobar sastojak koji može biti dio mnoštvo recepata. Međutim, neki su definitivno prikladniji za mršavljenje, kako piše Shefinds. Ako pokušavate izgubiti kilograme, svakako biste trebali izbjegavati sljedeće namirnice.

Mesne prerađevine

Iako su kombinacije sa slaninom, kobasicama i salamom omiljene svima, pa čak i za bilo koji obrok, najbolje ih je izbaciti kad je riječ o pripremanju jaja. Mesne prerađevine su često nezdrave i tako vaš doručak zapravo može postati puno nezdraviji obrok.

“Ljudi koji konzumiraju puno mesnih prerađevina imaju veću vjerojatnost za dobivanje  srčanih bolesti, dijabetesa i čak određenih vrsta karcinoma zbog soli, masnoća i konzervansa”, navodi WebMd.

Imajući to na umu i ako pokušavate biti zdraviji vrlo je važno smanjiti unos mesnih prerađevina za početak. Umjesto ovih masnih namirnica dodavanje povrća puno je bolji izbor.

Kako nam je prije objasnila nutricionistkinja Karmen Matković Melki, uravnotežena prehrana je vrlo važna. “Jaja, mast i brojne druge namirnice neopravdano su bile na zlu glasu. Ako su dio uravnotežene prehrane, mogu se redovito konzumirati, točan broj jaja tjedno ovisi prije svega o zdravstvenom statusu osobe, dobi, spolu i razini tjelesne aktivnosti, ali i o ostatku prehrane koju konzumira i s kojim namirnicama ta jaja kombinira.”

IZVOR: RTL.HR