Ako volite jesti jaja, vrijeme je da otkrijete i vrlo negativne strane

by | 1 rujna, 2020

Jeste li se ikad zapitali postoji li količina jaja koja je dovoljna za tjedni unos? Ili možda koliko jaja je zapravo zdravo konzumirati? Kako Freundin.de prenosi, Državni centar za prehranu savjetuje da ne konzumiramo više od tri jaja tjedno.

Samo tri jaja tjedno? Naime, jaja imaju 200 grama kolesterina, a trebate imati na umu kako dnevni unos kolesterina iznosi 300 grama. Ako se držite ove preporuke, vaše tijelo će iz jaja dobiti samo dobre i zdrave sastojke.

Koliko su jaja zapravo zdrava

Jaja su bogata vitaminima i mineralima, poput selena. Selen pomaže u borbi protiv viška kilograma te ujedno i jača imunitet. Ujedno štiti od slobodnih radikala, i to izvana i iznutra. Još jedna dobra vijest – vaša koža će blistati. Vitamin B2 se također nalazi u jajima. On je dobar za zdravlje kose i noktiju.

Jaja su također dobra za smanjivanje rizika od srčanog udara. Uz to zbog svog sastava su jaja izvrsna za ublažavanje stresa, a uz to potiču i koncentraciju.

Mnogi u želji za održavanjem vitke linije često odbacuju žumanjak, no to je posve pogrešno. Žumanjak je bogat sastojcima koji smanjuju rizik od obolijevanja od određenih očnih bolesti. Jaja su bogata i vitaminom D koji je neophodan za zdravlje kostiju.

IZVOR: NOVILIST.HR

Foto: Unsplash