Teško zaboravljate staru ljubav? Razlog može biti i vaš horoskopski znak

by | 9 ožujka, 2020

Čitanje poruka bivšeg partnera nekada izgleda kao ponovno čitanje omiljene knjige. Mnogi tako nalaze utjehu i pobuđuju sjećanja na lijepe dane koje su proveli u vezi. Kod pojedinih horoskopskih znakova navika je toliko izražena pa ih stalno vraća u prošlost sprječavajući ih da otkriju novu ljubav.

Teško je reći bi li bilo pametnije obrisati poruke i fotografije bivšeg partnera. Bez obzira na to jesu li tekstovi otrovni ili puni nježnosti, neće pomoći da se preboli prekid.

“Krizno razdoblje često je ispunjeno tugom, a čitanje starih poruka sprječava nas da prebolimo bivšu ljubav”, kaže za Elite Daily ljubavni terapeut Cherlyn Chong.

Ova četiri horoskopska znaka suočavaju se s tim problemom.

Ribe

Govoriti im da zaborave bivšeg partnera potpuno je besmisleno. Ovaj vodeni znak sklon je sanjarenju. Ništa mu ne pomaže da pobjegne od stvarnosti kao čitanje starih poruka. Pobuđivanje uspomena vraća ih u razdoblje prije prekida kada su bili puni samopouzdanja. Učinit će sve kako bi se sjetili nekadašnje sreće, a brisanje starih poruka posljednja je faza oporavka od prekida.

Rak

Riječ je o nostalgičnom znaku koji bježi u prošlost češće od Riba. Umjesto da stvarno sagleda situaciju i učini nešto za svoje izbavljenje, radije će maštati o novom susretu s bivšim partnerom i prolaziti kroz događaje iz prošlosti. Čak i kada veza nije prekinuta krivnjom Raka, vodeni znak zaboravlja na neugodne trenutke jer razmišlja samo o pozitivnim stvarima. Radi se o vrlini koja ne pomaže tijekom teškog razdoblja. Radije uživaju u zavodljivim riječima bivše ljubavi, nego što bi priznali sebi da je prekid najbolja opcija.

Djevica

Najčešće su to osobe koje čvrsto stoje na zemlji i vode se principima logike. Zato je veliko iznenađenje što se nalaze u grupi znakova koje muči nostalgija. Radi se o osobama koje su stroge prema sebi. Žele otkriti prijelomni trenutak kada su stvari pošle nizbrdo. Veliki su perfekcionisti i ne vole ponavljati pogreške. Prekid doživljavaju kao neuspjeh i pokušavaju pronaći sve moguće dokaze koji bi umanjili osjećaj krivnje. Tekstualne su poruke pisani trag i osobni dokaz da nisu krivi za brodolom.

Vaga

Nepopravljivi romantici su stalno pod utjecajem Venere. Krasi ih sposobnost opraštanja, ali kada je riječ o jakim emocijama nisu spremni olako zaboraviti prošlost. Pokušavaju pronaći logiku u svemu jer iracionalno vjeruju da svijet funkcionira na principima pravde i razuma. Danima dešifriraju svaki detalj bivše veze. Žele otkriti prave razloge za ljubavni brodolom, ali i shvatiti kako su se našli u blizini osobe s kojom su prekinuli.

Čitanje starih ljubavnih poruka nije korisna navika, ali svaki čovjek barem se jednom poželi vratiti u prošlost. Ako ste sigurni da među vama nema ljubavi, najbolje je obrisati poruke. Prošlost neće pomoći da se otkrije nešto novo.

IZVOR: INDEX.HR