AKO STE IZGUBILI MOTIVACIJU za vježbanjem, s ovim pravilima ćete se držati reda

by | 14 veljače, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Od samog vježbanja jedino je teže zadržati motivaciju. Louise Parker, osnivačica istoimene metode, svojim je savjetima kako se osjećati i izgledati bolje pomogla ljudima diljem svijeta. Ovo je njezinih šest zlatnih pravila za povratak vježbanju.

Budite realni i postavite ostvarive ciljeve

Motivacija je prolazna. Da, potrebna je da biste počeli, no sama motivacija ne može biti dovoljna kako biste nešto promijenili. Ako u svoj život želite uvesti novu rutinu, plan koji namjeravate ostvariti trebao bi biti održiv.

Upoznajte svoje “zašto”

Lako je prebaciti se s jednog fitness trenda na drugi a da pritom ni ne razmislite zašto želite tu promjenu. Pokušajte razmisliti o navikama koje svakodnevno utječu na vaš život. Zamislite da ste energičniji, pozitivniji, proaktivniji, samouvjerenija verzija sebe. Usredotočite se na svoje svakodnevne navike, a vaše će tijelo biti njihov odraz.

Olakšajte si

Počnite vrlo jednostavnim koracima koji će vam olakšati ulazak u energičniji život i probuditi onaj dio vas za koji niste ni znali da postoji. Bilo da je u pitanju šetnja ili nekoliko jednostavnijih vježbi istezanja u vašem dnevnom boravku, prestat ćete razmišljati o vježbanju kao teretu i podsjetiti se da unutar vas postoji osoba koja voli i želi biti aktivna.

Opremite se

Nećete vjerovati kako vas lijepe tenisice, šarena sportska odjeća ili novi gadget mogu potaknuti na to da ih isprobate. Uz to, izgledat ćete i osjećati se jako dobro!​ To samo po sebi mora biti motivacija.​

​Budite pozitivni

O​vakav način razmišljanja definitivno nije lagan, ali je ključan za uspjeh u životu. Morate nešto dati kako biste nešto dobili zauzvrat.

​Pronađite partnera s kojim ćete vježbati

To će vas naučiti odgovornosti, prvo prema sebi samima, a onda i prema drugome. Kada krenete, bit će vam to prava motivacija, bilo da je riječ o prijatelju, sestri ili susjedu. Dobar je osjećaj znati da vas netko razumije i podržava vaš cilj.

IZVOR: INDEX.HR