Ako baš morate nešto grickati, neka to bude zdravo i s vrijednim sastojcima

by | 12 lipnja, 2020

Većina nas voli grickati između obroka, pogotovo dok nešto radimo za računalom, ili gledamo televiziju. To i ne bi bilo loše, kad ne bismo imali sklonost posezati za zalogajima koji obiluju kalorijama, a nemaju prehrambenu vrijednost. Pokušajte to promijeniti, odnosno unaprijed pripremiti grickalice koje nisu previše kalorične i neće izazvati nagli porast šećera u krvi, već mogu utažiti glad i pružiti vam potrebnu energiju. Evo prijedloga nekoliko njih, s portala 1 Million Health Tips.

Kokice

Pečene na kokosovom ulju imat će manje kalorija. Možete im dodati morsku sol, malo kajenskog papra, pa čak i malo šećera, ako želite jedinstveni okus.

Orašasti plodovi

To je jedan od najboljih izbora za međuobrok jer sadrže mnoštvo hranjivih tvari, poput proteina i mononezasićenih masti. No nemojte pretjerivati jer su i vrlo kalorični.

Čokoladni fudge

Riječ je o čokoladnom slatkišu koji može pomoći da zadovoljimo želju za čokoladom, a nećete pretjerati. Relativno ga je lako napraviti, za to su vam potrebni samo čokolada i kondenzirano mlijeko te eventualno još neki sastojak po želji.

Kockice tamne čokolade

Čokolada je dobar izbor za užinu, posebno ona tamna, jer je bogata antioksidansima i podiže raspoloženje. No to treba biti čokolada s visokim udjelom kakaa budući da je bogatija vrijednim sastojcima.

Pločice s voćem i orašastim plodovima

Pločice sa suhim voćem i orašastim plodovima su odlično rješenje jer će vam dati dovoljno energije te vrijednih sastojaka koje sadrže i suho voće i orašasti plodovi.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by GoodEats YQR on Unsplash