


Za koru:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 1 žlica kakaa
Za kremu:
- 4 dl mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 4 žlice šećera
- 125 g margarina
- 50 g čokolade
- 1 krem šlag od vanilije
- 5 g želatine u prahu
- 100 g višanja iz kompota
Priprema:
Kora:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati kremu od bjelanjaka s kremom od žumanjaka, dodati brašno, gustin i polako promiješati. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati kakao i promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje te ulijevati u njega naizmjence tamnu i svijetlu smjesu za koru dok se ne popuni dno pleha. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
Krema:
1. Puding od čokolade skuhati s malo šećera u 4 dl mlijeka.
2. U topao puding dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi.
3. Ohlađeni puding pomiješati s margarinom i umutiti mikserom.
4. Krem šlag od vanilije pripremiti prema uputama s vrećice pa dodati u njega nabubrenu želatinu i promiješati.
Završni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati kremom od čokolade.
2. Duž jedne strane kore nanijeti stegnuti krem šlag od vanilije, odozgo poslagati ocijeđene višnje pa sve zajedno uviti u roladu.
Izvor: Dobra hrana



