

Donosimo vam recept za kolač Kinder bueno…

Sastojci:
- 1 pakiranje rafaelo oblatni
- + 2 lista obične oblatne
- 800 g šećera
- 200 ml vode
- 250 g maslaca
- 600 g mlijeka u prahu
- 100 g bijele čokolade
- 100 g crne mliječne čokolade
- 100-150 g cijelih pečenih lješnjaka
Priprema:
1. Vodu staviti na štednjak kako bi provrela sa šećerom i pustiti neka kuha oko 10 minuta.
2. U dubljoj posudi pjenasto umutiti maslac s mlijekom u prahu.
3. Ušpinati vodu i šećer. Vruć sirup lagano (kutlaču po kutlaču) uliti u umućenu smjesu neprestano muteći mikserom, prvo na najmanjoj brzini, pa postepeno povećavati, sve dok se smjesa ne spoji.
4. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela.
5. U jedan dio dodati otopljenu bijelu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu mliječnu čokoladu.
6. Rafaelo oblatne premazati crnom kremom, pa u svaku kuglicu staviti po lješnjak.
7. Preklopiti ravnom oblatnom i sve okrenuti tako da ravna strana oblatne bude dolje.
8. Preko kuglica nanijeti bijelu kremu i lijepo poravnati.
9. Preklopiti drugom običnom oblatnom.
10. Pustiti neka odstoji nekoliko sati u hladnjaku, a potom ih narezati na prutiće i preliti otopljenom čokoladom.
Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



