


Za tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 125 g masti
- 125 g maslaca
- 1 vrećica praška za pecivo
- 125 g šećera u prahu
- 1 dl mlijeka
- 3 žlice ulja
Za kremu:
- 1 kg kompota od višanja
- 4 žlice griza
Za posipanje:
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti maslac, mast i šećer u prahu. Potom dodati 1 dl mlijeka i umutiti mikserom.
2. Zatim postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo te ručno mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od zidova posude.
3. Zamiješeno tijesto uviti u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku 60 minuta.
Krema:
Višnje iz kompota ocijediti od viška tekućine i pomiješati s grizom.
Završni postupak:
1. Odstajalo tijesto razvaljati na debljinu od 0,5 cm.
2. Pripremiti manje okrugle kalupe i premazati ih uljem. Potom dno i stranice kalupa obložiti razvaljanim tijestom a trećinu tijesta izdvojiti i narezati na trake.
3. Preko tijesta u kalupima rasporediti kremu od višanja. Preko višanja poslagati trake testa i na završecima ih prilijepiti za rubove tijesta. Peći u zagrijanoj pećicnici na 200 ºC dok ne porumeni. Kada se prohladi, posuti šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana



