


Sastojci:
- 250 g crne čokolade za kuhanje
- 150 g bijele čokolade
- 80 g lješnjaka
- 100 g margarina
- 100 g kesten-pirea
- 2 žlice ruma
- 6 žlica ulja
- 100 g mljevenih keksa
Način pripreme:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati 150 g izlomljene crne čokolade za kuhanje s tri žlice ulja i zagrijavati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Na isti način rastopiti bijelu čokoladu s preostalim uljem.
2. Polovinu silikonskih modlica pomoću četkice premazati otopljenom bijelom čokoladom, a drugu polovinu crnom. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Posebno sjediniti kesten-pire, 100 g otopljene crne čokolade, umućen margarin, mljevene kekse, rum i 40 g mljevenih lješnjaka. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Kada se čokolada u silikonskim modlicama stegne, izvaditi je iz hladnjaka. Preko čokolade nanijeti malo nadjeva, a zatim u svako udubljenje staviti po jedan lješnjaka i prekriti nadjevom. Poravnati i premazati preostalom otopljenom čokoladom. Vratiti u hladnjak da se stegne.
5. Stegnute praline pažljivo izvaditi iz kalupa i dekorirati po želji.
Izvor: Dobra hrana



