


Sastojci:
4 lista oblatni
Za kremu 1:
- 200 g mlijeka u prahu
- 1 dl vode
- 150 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 100 g kokosa
- 150 g margarina
Za kremu 2:
- 2 jaja
- 170 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g margarina
- 100 g mljevenih oraha
- 50 g žele bombona
- 150 g miješanog suhog voća
Za kremu 3:
- 1 dl vode
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 200 g mljevenih keksa
- 2 žlice čokoladnog likera
Način pripreme:
Krema 1.:
1. U manjoj posudi pomiješati vodu, šećer i vanilin šećer pa kuhati dok se ne dobije gusti sirup.
2. U sirup dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
3. Potom dodati mlijeko u prahu i kokos pa dobro izmiješati kako ne bi bilo grudičasto.
Krema 2:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i šećer te kuhati na pari miješajući sve dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Dodati izlomljenu čokoladu i margarin, pa nastaviti s miješanjem dok se ne otope.
3. Na kraju dodati mljevene orahe, sjeckane žele bombone i suho voće, te polako promiješati.
Krema 3:
1. Pomiješati vodu i šećer pa kuhati dok se ne dobije rjeđi sirup.
2. Zatim dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
3. Na kraju dodati liker od čokolade i mljevene kekse te dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Prvi list oblatne premazati kremom 1 i preklopiti listom oblatne. Potom nanijeti kremu 2 i preklopiti trećim listom oblatne. Na kraju premazati kremom 3 i završiti oblatnom.
2. Takve oblatne ostaviti u hladnjaku da se stegnu, a zatim ih rezati na debljinu napolitanki.
Izvor: Dobra hrana



