

Za voćnu kremu:
- 400 g bobičastog voća (ribiza, kupina, borovnica…)
- 200 g mascarpone sira
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1 vrećica vanilin šećera
- 3 žlice šećera
Za vanilin kremu:
- 5 dl mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 2 dl slatkog vrhnja
- 4 žlice šećera
Za dekoraciju:
- 4 rolice
Priprema:
Voćna krema:
1. Bobičasto voće izgnječiti vilicom i kratko prokuhati sa šećerom i vanilin šećerom, da se dobije kompaktna smjesa.
2. U ohlađen voćni nadjev dodati mascarpone sir i umutiti mikserom.
3. Zatim dodati šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
Vanilin krema:
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno pomiješati prašak za puding od vanilije i ostatak mlijeka, te dodati u proključalo mlijeko. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne zgusne.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađen puding i polako promiješati.
4. Pripremiti četiri staklene čaše, te u njih naizmjenično stavljati voćnu i vanilin kremu dok se ne utroše obje kreme.
5. Ukrasiti rolicama i grančicom ribiza.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



