


Sastojci:
Za biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica brašna
- 3 žlice šećera
- 1 dl ulja
- 50 g čokolade
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 200 g šećera
- 250 g maslaca
- 60 g bijele čokolade
- 60 g crne čokolade
- 100 g sjeckanog kikirikija
Za dekoraciju:
- 50 g kikirikija
- 2 krem šlaga od vanilije
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vrijeme dok se šećer ne otopi.
2. Dodati ulje, brašno, ribanu čokoladu, prašak za pecivo i polako promiješati.
3. Pripremljenu smjesu uliti u pravokutni kalup obložen papirom za pečenje. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke i šećer, te kuhati na pari miješajući sve vrijeme dok se šećer ne otopi. Zatim skloniti s pare i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu smjesu dodati omekšali maslac i umutiti mikserom.
3. Kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu bijelu čokoladu i kikiriki, a u drugi otopljenu crnu čokoladu i promiješati.
4. Biskvit premazati prvo kremom od kikirikija, potom nanijeti kremu od crne čokolade.
5. Šlag krem pripremiti prema uputama s pakiranja, premazati preko kolača i ukrasiti kikirikijem.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



