


Za 10 osoba
POTREBNO JE:
- 400 g piškota
- 3 dl mlijeka
Za kremu:
- 350 g zamrznutih malina
- 5 žumanjaka
- 6 žlica šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 5 dl mlijeka
- 2 pune žlice gustina
- 100 g bijele čokolade
- 20 g želatine
- 4 dl slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Krema:
1. Žumanjke umutiti sa šećerom, 1 dl mlijeka i gustinom te dobro izmiješati da ne ostanu grudice.
2. Preostalo mlijeko pomiješati s vanilin šećerom i ostaviti da proključa.
3. U uzavrelo mlijeko dodati smjesu od žumanjaka i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. U toplu kremu od žumanjaka dodati izlomljenu bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi. Pripremljenu kremu ostaviti da se ohladi.
5. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
6. Želatinu preliti sa 8 žlica vode i ostaviti da nabubri.
7. U ohlađenu kremu od žumanjaka dodati šlag od slatkog vrhnja, zamrznute maline i želatinu, pa polako promiješati.
8. Odgovarajuću staklenu posudu obložiti piškotama natopljenima u mlijeko. Preko njih preliti pripremljenu kremu te ju prekriti preostalim natopljenim piškotama.
9. Pripremljenu tortu staviti u zamrzivač da se stegne. Zatim tortu izvaditi iz zamrzivača, ostaviti kratko da se opusti, izvrnuti je naopačke i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



