


Sastojci:
Za tijesto:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 150 g šećera
- 200 g margarina
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica đumbira
- prstohvat soli
- 2 žlice milerama
Za nadjev:
- 6 jabuka
- 1/2 limuna
- 6 žlica smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
Priprema:
Tijesto:
1. Umutiti margarin, mileram, šećer i jaje.
2. Posebno pomiješati brašno, prašak za pecivo, đumbir i sol.
3. U umućenu smjesu s margarinom postepeno dodavati pomiješane suhe sastojke, ručno mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto podijeliti na dva dijela pa jedan dio ostaviti u zamrzivaču, a drugi u hladnjaku, neka miruje sat vremena.
Nadjev:
Jabuke oguliti i narezati na kriške. Preliti ih sokom od limuna, posipati smeđim šećerom i cimetom pa polako promiješati.
Završni postupak:
1. Nauljiti manje okrugle kalupiće za pitu.
2. Tijesto iz hladnjaka istanjiti na debljinu od 0,5 cm i njime obložiti dno i bočne stranice kalupa za pitu.
3. Preko tijesta rasporediti nadjev od jabuka, a zatim naribati tijesto izvađeno iz zamrzivača. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



