


Sastojci:
- 5 jaja
- 8 žlica šećera
- 60 g maslaca
- 50 g čokolade za kuhanje
- 100 g prženih nasjeckanih lješnjaka
- 5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka.
2. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 4 žlice šećera muteći da se dobije čvrst šaum.
3. Odvojeno pomiješati žumanjke s preostalim šećerom, pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se šećer ne otopi.
4. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati omekšali maslac i dobro umutiti.
5. Kada se smjesa potpuno ohladi dodati nasjeckane lješnjake i naribanu čokoladu, pa promiješati.
6. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, te dodati u smjesu sa žumanjcima.
7. Na kraju dodati šaum od bjelanjaka i polako promiješati kuhačom. Uliti u plastičnu posudu s poklopcem i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



