


Sastojci:
Za biskvit:
- 12 bjelanjaka
- 450 g šećera
- 3 žlice krušnih mrvica
- 150 g mljevenih oraha
- 150 g kokosa
- 150 g mljevenih lješnjaka
Za kremu:
- 12 žumanjaka
- 3 jaja
- 300 g šećera
- 150 g čokolade
- 5 dl mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 1 žlica oštrog brašna
- 250 g maslaca
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 4 bjelanjka u čvrst snijeg a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 150 g šećera.
2. Potom dodati jednu žlicu mrvica i 150 g mljevenih oraha pa polako promiješati.
3. Odgovarajući pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Zagrijati u pećnici na 200 ˚C a potom smanjiti temperaturu na 100 ˚C i sušiti biskvit 90 min.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore biskvita, ali u jednu umjesto mljevenih oraha staviti mljevene lješnjake, a u drugu kokos.
Krema:
1. Umutiti žumanjke i jaja sa šećerom pa uz neprestano miješanje kuhati na pari dok se ne zgusne.
2. Pred kraj dodati razlomljenu čokoladu i miješajući je otopiti.
3. Posebno skuhati puding od čokolade pomiješan s brašnom u 5 dl mlijeka i ostaviti da se ohladi.
4. Pomiješati ohlađenu smjesu od žumanjaka s pudingom od čokolade pa dodati u omekšali maslac i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Čokoladu otopiti s maslacom i preliti preko torte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



