


Sastojci:
- 8 jaja
- 350 g šećera
- 1 l mlijeka
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 2 vanilin šećera
- 200 g višanja bez koštica
- 1 dl soka od višanja
- 3 žlice šećera u prahu
- 1 žlica gustina
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 250 g šećera muteći dok se šećer ne otopi.
2. U odgovarajuću posudu uliti mlijeko i ostaviti da proključa.
3. Uzeti žlicu za sladoled pa je umočiti u vodu te njome vaditi kugle od bjelanjaka i spuštati u uzavrelo mlijeko. Kuhati ih po minutu s obje strane, a zatim ih izvaditi rešetkastom žlicom i ostaviti da se ocijede.
4. Posebno skuhati na pari žumanjke sa 100 g šećera i vanilin šećerom da se dobije gusta krema.
5. Slatko vrhnje umutiti u šlag te dodati u ohlađenu kremu od žumanjaka i polako promiješati.
6. Odvojeno izmiksati višnje sa šećerom u prahu, sokom od višanja i gustinom pa kratko prokuhati.
7. U staklene čaše rasporediti kugle od bjelanjaka, preliti ih kremom od žumanjaka i na kraju nanijeti po nekoliko žlica pirea od višanja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



