


Sastojci:
- 5 dl slatkog vrhnja
- 1 vanilin šećera
- 100 g krem sira
- 5 g crvene želatine u prahu
- 100 g malina
Za preljev:
- 2 žlice meda
- 1/2 limuna
- 300 g malina
- 1 dl vode
- 1 žlica gustina
Priprema:
1. U manju posudu uliti 4 dl slatkog vrhnja i ostaviti da proključa. Potom skloniti sa štednjaka.
2. Crvenu želatinu preliti sa 2 žlice hladne vode i pričekati da nabubri. Zatim ju pomiješati s toplim slatkim vrhnjem i dobro izmiješati.
3. Dodati krem sir, vanilin šećer i 100 g pasiranih malina pa umutiti mikserom i ostaviti da se ohladi.
Preljev:
Maline izmiksati pa pomiješati s vodom, medom, gustinom, sokom i ribanom koricom limuna te kratko prokuhati.
Završni postupak:
1. Kremu sa slatkim vrhnjem razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
2. Preko nje preliti preljev od malina i ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
3. Preostalo slatko vrhnje umutiti u šlag pa njime ukrasiti mousse.
Izvor: Dobra hrana



