


Sastojci:
Za tijesto:
- 450 g glatkog brašna soli navrh noža
- 2 ravne žličice sode bikarbone
- 3 ravne žlice đumbira
- 1 žličica cimeta
- 250 g stolnog margarina
- 200 g smeđeg šećera
- 2 jaja
Za dekoraciju:
- 200 g šećera u prahu
- 1 bjelanjak
- 1 limun
Priprema:
1. U dublju posudu staviti stolni margarin, smeđi šećer i jaja, pa izmutiti mikserom.
2. U umućenu masu dodati brašno, sol, đumbir, cimet i sodu bikarbonu.
3. Zamijesiti tijesto te ga razvući na 1,5 cm debljine.
4. Modlicama za kolače vaditi željene oblike. Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa poslagati u nju medenjake i peći ih na 150 ˚C oko 10 minuta.
5. Dok se medenjaci peku, pripremiti smjesu za dekoraciju. Bjelanjak dobro umutiti, pa postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna da bi se dobila ujednačena smjesa.
6. Smjesu uliti u slastičarsku špricu i pomoću nje ukrasiti medenjake po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



