


- 150 g petit beurre keksa
- 80 g čajnih kolutića prelivenih čokoladom
- 150 g margarina
- 2 žlice kakaa
Za kremu:
- 500 g krem sira
- 5 dl slatkog vrhnja
- 150 g šećera
- 1 kremfiks
- 10 g želatine u prahu
- 200 g čokolade za kuhanje
- 50 g margarina
Priprema:
Biskvit:
1. Petit beurre kekse i čajne kolutiće staviti u najlon vrećicu, a potom ih usitniti batom za meso.
2. Margarin otopiti pa pomiješati s keksima, dodati kakao i dobro izmiješati.
Krema:
1. Slatko vrhnje s kremfiksom umutiti u čvrst šlag.
2. Posebno umutiti krem sir i šećer.
3. Želatinu u prahu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Pomiješati umućeni šlag sa smjesom od sira pa dodati želatinu i polako promiješati.
5. Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio dodati 100 g otopljene čokolade za kuhanje.
Završni postupak:
1. Smjesu za biskvit prebaciti u kalup za tortu.
2. Naizmjenično dodavati žlicu po žlicu tamne i svijetle kreme.
3. Tortu ostaviti u hladnjaku da se stegne, a zatim je preliti glazurom od čokolade (preostalu čokoladu otopiti s margarinom).
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



