


Sastojci:
Za biskvit:
- 9 bjelanjaka
- 9 žlica brašna
- 9 žlica šećera
- 6 žlica ulja
- 1 žlica praška za pecivo
- 2 vanilin šećera
- 2,5 dl mlijeka
Za kremu:
- 8 dl mlijeka
- 9 žumanjaka
- 150 g šećera
- 20 g želatine
- 5 dl slatkog vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica ruma
- 120 g čokolade
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne otopi.
2. Zatim dodati ulje, mješavinu brašna i praška za pecivo te polako promiješati.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 150 ˚C oko 45 min.
4. Posebno prokuhati mlijeko s vanilin šećerom pa preliti preko biskvita i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom te pomiješati s mlijekom i želatinom u prahu i zagrijavati na umjerenoj temperaturi do točke vrenja (ne smije proključati). Ostaviti da se ohladi, a potom staviti u hladnjak neka se stegne.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag. U šlag dodati aromu ruma te postepeno dodavati žlicu po žlicu želirane smjese muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. Na kraju dodati ribanu čokoladu pa polako promiješati i ostaviti da se stegne.
Završni postupak:
Biskvit premazati pripremljenom kremom. Kolač ostaviti u hladnjaku da prenoći. Sutradan ga narezati na kocke željene veličine i ukrasiti po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



