


Sastojci:
Za tijesto:
- 250 g brašna
- 100 g šećera u prahu
- 100 g maslaca
- 1 žlica čokolade u prahu
- 1/2 suhog kvasca
- 1 jaje
Za kremu:
- 150 g jagoda + jagode za dekoraciju (zamrznute)
- 250 g mascarpone sira
- 100 g čokolade s jagodama
- 10 g želatine u prahu
- 80 g šećera u prahu
Priprema:
Tijesto:
Pomiješati brašno sa šećerom u prahu, čokoladom u prahu i suhim kvascem, a potom dodati omekšani maslac i jaje. Sve sastojke ručno izmijesiti kako bi se dobilo glatko tijesto.
Krema:
1. Jagode izmiksati sa šećerom u prahu.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Izmiksane jagode pomiješati s mascarpone sirom, dodati želatinu i ribanu čokoladu od jagode pa polako promiješati.
Završni postupak:
1. Zamiješeno tijesto razvaljati na debljinu od 0,5 cm.
2. Potom razvaljanim tijestom obložiti modle za tart promjera 10 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 min.
3. Pečeno tijesto ostaviti da se ohladi te ga napuniti pripremljenom kremom i ukrasiti jagodama.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



