


Sastojci:
Za koru:
- 4 jaja
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 1 žličica kakaa
- 3 žlice brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 70 ml slatkog vrhnja
- 130 ml mlijeka
- 1 vrećica vanilin šećera
Za kremu:
- 400 g nutelle
- 500 g mascarpone sira
- 250 g pečenih mljevenih lješnjaka
- 100 g mljevenih napolitanki od lješnjaka
- 2 dl slatkog vrhnja
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade
- 50 g maslaca
Priprema:
Biskvit:
1. Na pari rastopiti čokoladu i ostaviti je da se malo ohladi.
2. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
3. Pjenasto umutiti maslac, šećer i vanilin šećer pa dodavati jedan po jedan žumanjak muteći mikserom. Potom dodati rastopljenu čokoladu i kakao pa promiješati.
4. U dobivenu smjesu dodati brašno i prašak za pecivo, a zatim slatko vrhnje i mlijeko te umutiti. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
5. Pripremljenu smjesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C oko 30 min.
Krema:
1. Umutiti mascarpone sir, nutellu, pečene mljevene lješnjake i mljevene napolitanke.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag te pomiješati s pripremljenom kremom i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit premazati pripremljenom kremom i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Stegnutu tortu izvaditi iz kalupa. Čokoladu rastopiti s maslacem i preliti preko torte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



