

Donosimo vam recept za odličan desert. U pitanju su čokoladne ledene kocke.

Sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 50 g maslaca
- 5 žlica brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
- 50 g ribane čokolade
Za sirup:
- 3 dl vode
- 300 g šećera
Za kremu:
- 1/2 l mlijeka
- 6 žlica šećera
- 5 žlica gustina
- 200 g maslaca
- 200 g čokolade
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti žumanjke sa 3 žlice šećera i maslacom.
2. Posebno umutiti bjelanjke sa 2 žlice šećera.
3. Pomiješati šaum od bjelanjaka sa smjesom od žumanjaka pa dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i ribanu čokoladu te polako promiješati.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
5. Posebno ušpinati šećer i vodu da bi se dobio sirup za prelijevanje biskvita. Mlaki biskvit preliti ohlađenim sirupom.
Krema:
1. U posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s gustinom pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. Maslac pjenasto umutiti pa dodati u ohlađenu kremu i umutiti mikserom. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Natopljeni biskvit ravnomjerno premazati kremom.
2. Čokoladu ostavljenu za glazuru rastopiti s malo ulja i preliti kremu. Ostaviti kolač u hladnjaku neka se stegne, a zatim ga narezati na kocke.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



