


Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 2 dl vrhnja
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 150 g nasjeckanih lješnjaka
- 700 g očišćene bundeve
- 1/2 žličice cimeta
- 2 vaniln šećera
- 1 dl mlijeka
Za preljev:
- 3 dl vode
- 200 g šećera
- 1 limun
Priprema:
1. Bundevu krupno naribati.
2. U dubljoj posudi pomiješati naribanu bundevu, nasjeckane lješnjake, cimet i vaniln šećer, pa promiješati.
3. Posebno umutiti jaja i šećer, te dodati vrhnje, ulje i prašak za pecivo i promiješati.
4. Smjesu od jaja pomiješati sa smjesom od bundeve i promiješati kuhačom da se dobije ujednačena smjesa.
5. Tepsiju veličine kore za pitu nauljiti, pa u nju staviti dvije kore. Premazati s malo nadjeva i prekriti jednom korom. Postupak nadjevanja nastaviti dok se ne utroši materijal, te završiti dvjema korama za pitu.
6. Nadjevenu pitu premazati s malo mlijeka i staviti da se peče u zagrijanu pećnicu na 200ºC dok ne porumeni.
7. Dok se pita peče, pripremiti preljev. Pomiješati vodu i šećer i kuhati dok se ne dobije rijeđi sirup. Limun narezati na kolutove i dodati u sirup.
8. Neohlađenu baklavu preliti toplim sirupom, a kolutove limuna rasporediti preko nje i pričekati da kore upiju tekućini.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



