


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 1 žlica kakaa
- 100 g čokolade za kuhanje
Za kremu:
- 5 dl mlijeka
- 1 puding sa okusom slatkog vrhnja
- 150 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 vaniln šećer
- 150 g mljevenih badema
Ostali sastojci:
- 6 kivija
- 5 dl slatkog vrhnja
- 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati žlicu šećera i izmiksati dok se ne dobije čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom, pa dodati šaum od bjelanjaka i promiješati. Na kraju dodati brašno, gustin i kakao, te polako promiješati kuhačom.
3. U kalup za tortu obložen papirom za pečenje uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 15 min. Pečeni biskvit poprečno prerezati napola, a zatim obje polovice preliti otopljenom čokoladom.
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati žlicu šećera i izmiksati dok se ne dobije čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom, pa dodati šaum od bjelanjaka i promiješati. Na kraju dodati brašno, gustin i kakao, te polako promiješati kuhačom.
3. U kalup za tortu obložen papirom za pečenje uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 15 min. Pečeni biskvit poprečno prerezati napola, a zatim obje polovice preliti otopljenom čokoladom.
Krema:
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i vanilin šećer, pa ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti puding od slatkog vrhnja s preostalim mlijekom, te uliti u prokuhano mlijeko. Kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati pjenasto umućeni maslac i mljevene bademe, a zatim polako promiješati kuhačom.
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i vanilin šećer, pa ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti puding od slatkog vrhnja s preostalim mlijekom, te uliti u prokuhano mlijeko. Kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati pjenasto umućeni maslac i mljevene bademe, a zatim polako promiješati kuhačom.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit preliven čokoladom premazati polovicom kreme, potom nanijeti 1/3 šlaga od slatkog vrhnja i poslagati kolutove kivija. Preko kivija rasporediti 2/3 šlaga i preostalu kremu, pa preklopiti drugim biskvitom.
2. Nadjevenu tortu ostaviti u hladnjaku da se stegne, a nakon toga izvaditi je iz kalupa, te premazati preostalim šlagom i preliti otopljenom čokoladom.
1. Prvi biskvit preliven čokoladom premazati polovicom kreme, potom nanijeti 1/3 šlaga od slatkog vrhnja i poslagati kolutove kivija. Preko kivija rasporediti 2/3 šlaga i preostalu kremu, pa preklopiti drugim biskvitom.
2. Nadjevenu tortu ostaviti u hladnjaku da se stegne, a nakon toga izvaditi je iz kalupa, te premazati preostalim šlagom i preliti otopljenom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



